• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Puzzle Test

Some Useful Tips..
* Start with a brief reading of the question and analyze which type of puzzle it is?
* Check out in which category the puzzle falls whether it is easy or hard having the mix type of variables.
* Now start reading the question word by word and collect all the information. Write down all the data in tabular form or in an easy format.

Directions (Qs. 1 - 5): Read the following information carefully and answer the questions given beside.
Seven people from I to O came into the meeting room. O came just before J. Only three people came between K and L. L came immediately after I. No one came between I and J while J came before I. Only one person came between K and M.
1. Who entered the meeting room first?
A) N      B) O      C) M       D) K

ANS: M


2. How many people came in between M and L?
A) 1     B) 5      C) 4        D) 3

ANS: 5


3. Who entered last in the meeting room?
A) L       B) M       C) O       D) I

ANS: L


4. If all the persons came as per alphabetical order of their names then position of whom among the following remains unchanged?
A) M       B) I       C) J       D) K

ANS: K


5. Who came just before J?
A) M       B) I       C) O       D) K

ANS: O


Directions (Qs. 6 - 8): Study the following information to answer the given questions. Amongst five friends K, L, M, N and O each scored different marks in an examination out of a total of 200 marks. N scored more marks than only O. M scored less than K. Only one person scored more than L. The one who scored second highest marks scored 190 marks.


6. Who scored the third least marks in the examination?
A) K       B) L       C) M       D) O

ANS: M


7. How many people scored less than O?
A) Two       B) One       C) Zero       D) Three

ANS: Zero


8. Who scored the highest marks in the examination?
A) N       B) K       C) M       D) O

ANS: K


Directions (Qs. 9 - 10): Study the following information to answer the given questions. Five people are standing in one line. One of the two people at the extreme end is a Teacher and the other is an Architect. A Singer is to the right of
a student. An Author is to the left of the Architect.

 

9. What is the position of Singer from the left end?
A) First       B) Second       C) Third       D) Fourth

ANS: Third


10. What is the position of Author with respect to Student?
A) Immediate left       B) Immediate right
C) Second to the left      D) Second to the right

ANS: Second to the right


Directions (Qs. 11 - 14): Study the following information to answer the given questions. Nine boys J, K, L, M, N, O, P, Q and R are seated in a row (facing North) watching a movie. M is sitting second to the right of N and L is sitting third to the right of N. K is sitting at one end of the row. Q is sitting between O and P. K is sitting third to the right of O. O is sitting to the immediate right of J.

11. What is the position of J?
A) To the immediate right of N        B) Sitting between L and O
C) Sitting between Q and K       D) To the immediate right of M

ANS: Sitting between L and O

12. What is the position of O from the left end?
A) Second       B) Fifth       C) Fourth       D) Sixth

ANS: Sixth


13. What is the position of M from the right end?
A) Third      B) Seventh      C) Second       D) Third

ANS: Seventh


14. How many boys are sitting between M and Q?
A) 3       B) 5       C) 2      D) 1

ANS: 3


Directions (Qs. 15 - 18): Study the following information to answer the given questions. Five boys Akhil, Bharat, Chakri, Dharma and Eshwar and five girls Parvathi, Keerthi, Rani, Savita and Vimla sit in two rows facing towards
each other. All the boys are in one row and all the girls in the other row. Chakri who is to the immediate right of Eshwar and opposite to Parvathi who is not at any end. Rani, who is immediate to the right of Keerthi and opposite to
Dharma, is at one of the ends. Akhil is opposite to Keerthi who is third to the right of Savita. Bharat and Vimla are not opposite each other.


15. Who is sitting opposite to Akhil?
A) Parvathi       B) Rani       C) Savitha       D) Keerthi

ANS: Keerthi


16. Who is to the immediate right of Chakri?
A) Akhil       B) Dharma       C) Eshwar      D) Bharat

ANS: Bharat


17. Who is to the second right of Vimla?
A) Savitha       B) Keerthi       C) Rani      D) Parvathi

ANS: Rani


18. Who is sitting opposite to Rani?
A) Akhil       B) Dharma       C) Chakri       D) Bharat

ANS: Dharma

Posted Date : 02-05-2022

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

స్టడీమెటీరియల్

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌