• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Question Tags

Model Questions
 

Choose the appropriate expression / tag.
1. You look out of the window. The sky is blue and the sun is shining. What do you say to your friend?
1) It's a beautiful day, isn't it?
2) It's a beautiful day, is it?
3) It was a beautiful day, wasn't it?
4) It wasn't a beautiful day, was it?
Ans:  It's a beautiful day, isn't it?

 

2. You've just come out of the cinema with a friend. You really enjoyed the film. What do you say to your friend?
1) The film is great, isn't it?
2) The film was great, wasn't it?
3) The film was nice, was it?
4) The film was enjoyable, wasn't that?
Ans: The film was great, wasn't it?

 

3. You need a pen. Perhaps Jane has got one.
You can ask her by using one of the following expressions.
1) Jane, you have got a pen, have you?
2) Jane, have you got a pen, haven't you?
3) Jane, you haven't got a pen, have you?
4) 2 or 3
Ans: Jane, you haven't got a pen, have you?

 

4. Let's go for a walk, ...
1) don't we?            2) shall we?           3) do we?            4) will us?
Ans: shall we?

 

5. Karen plays the piano, ...
1) don't she?          2) doesn't she?    3) doesn't her?    4) does her?
Ans: doesn't she?

 

6. Don't drop that vase, ...
1) will you?         2) shall you?        3) don't you?       4) do you?
Ans: will you?

 

7. Ann's applied for the job, ...
1) didn't she?     2) does she?         3) hasn't she?      4) did she?
Ans: hasn't she?

 

8. Open the door, ...
1) do you?          2) don't you?        3) will you?          4) will it please?
Ans: will you?

 

9. That was a lovely meal, ...
1) Was that?      2) Wasn't that?    3) Was it?           4) Wasn't it?
Ans: Wasn't it?

 

10. Read the following two statements
a) Have another cup of tea, will you?
b) Have another cup of tea, won't you?
Identify the correct sentence from the above.
1) Only sentence 'a' is wrong
2) Only sentence 'b' is wrong
3) Both the sentences are correct
4) Both are incorrect
Ans: Both the sentences are correct

 

11. None of us knew the way, ...
1) didn't we?      2) did we?       3) didn't us?      4) did us?
Ans: did we?

 

12. One can't be too careful always, ...
1) can you?        2) do you?       3) can it?           4) can one?
Ans: can one?

 

13. We seldom see them now a days, ...
1) do we?         2) don't we?      3) doesn't we?       4) didn't we?
Ans: do we?  

 

14. I am not a grammarian, ...
1) are I?          2) am I?             3) amn't I?             4) am I not?
Ans: am I?

 

15. Something went wrong, ...
1) did it?         2) doesn't it?      3) didn't it?            4) isn't it?
Ans: didn't it?

 

16. Neither of them complained, ...
1) did they?        2) didn't they?        3) aren't they?     4) are they?
Ans: did they?

 

17. People shouldn't drop litter on pavements, ...
1) have they?      2) did they?      3) should they?      4) should it?
Ans: should they?

 

18. Don't forget, ...
1) do you?        2) don't you?       3) won't you?        4) will you?
Ans: will you?

 

19. Nobody phoned, ...
1) did they?     2) is it?                3) is he/she?          4) didn't they?
Ans: did they?  

 

20. Somebody wanted a drink, ...
1) didn't they?      2) did they?      3) isn't it?      4) will it?
Ans: didn't they? 

 

21. Remember to lock the door, ...
1) don't you?       2) do you?        3) won't you?     4) can't you?
Ans: won't you?

Posted Date : 22-09-2020

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

పేపర్ - I

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌