• facebook
  • whatsapp
  • telegram

APPROACHES, METHODS AND TECHNIQUES

1. Oral fluency is the hall mark of ....

Answer: Direct Method
 

2. "Imperative drills in the class room" - is the chief tenet of -
Answer: TPR

 

3. The learner can not be confident in speech in the target language when the teacher seeks to adopt ...
Answer: GT Method

 

4. To make students speak and write fluently and accurately in the target language is the basic idea of ......
Answer: Bilingual Method

 

5. A Reaction to GT method is ....
Answer: Direct Method

 

6. "Learning to read a language is by far the shortest road to speak and write" - Applies to -
Answer: Dr. West's New Method

 

7. The restricted use of M.T. by the teacher is the principle of ....
Answer: Bilingual Method

 

8. Use of bilingual lists to teach vocabulary prevails in .....
Answer: Prussian Method

 

9. Natural way of learning the language is the psychological principle of -
Answer: Direct Method

 

10. Literal translation ruins the sense and some times becomes ridiculous in ......
Answer: GT Method

Posted Date : 09-10-2020

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

పేపర్ - II

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌