• facebook
  • whatsapp
  • telegram

CHOOSE THE RIGHT ANSWERS

1. Neither a lender, nor a ______ be!

    a) payee               b) borrower         c) remitter          d) banker
 

2. Although Shylock was a cruel  money lender, his daughter Jessica was a ______ lady.
    a) sweet               b) nice                  c) cunning            d) kind

 

3. The boxer has a very ______ body, but a weak mind.
    a) mighty             b) heavy               c) strong                d) stout

 

4. Most of the questions in EDCET question paper were very simple. The last three were     ______
    a) critical               b) ordinary         c) special             d) tense

 

5. Doctors advise to eat a light meal at night, but not a _______ one.
    a) heavy                 b) bulky              c) big                     d) plenty

 

6. The green grocer buys vegetables in villages and _______ them in the city.
    a) profits               b) sails                 c) sells                  d) exchanges                              

 

7. Generally literacy is higher in _______ areas than in rural areas.
    a) clumsy             b) slum                 c) prosperous                d) urban

 

8. Don't tell lies. Please tell the ______
    a) right                  b) truth                 c) fact                             d) relevance

 

9. If you are late to the show, you can't find a convenient seat. So do go ______.
    a) soon                   b) immediately    c) early                          d) briskly

 

10. The more I try to ______ names, the more I forget.
    a) remember          b) recall                c) relieve                       d) revise

 

11. The sun gives us ______ light, but electric lamps gives us artificial light.
     a) bright                b) natural               c) sparkling                  d) luminous

 

12. No social change should be sudden, all changes should be ______
      a) regular             b) punctual             c) slow                          d) gradual

 

13. These children are very rude. Why don't they be ______?
       a) polite              b) honest                c) kind                            d) generous
 

 

14. He is a sanyasin. He treats pains and ______ alike.
       a) troubles                b) conveniences              c) pleasures           d) opportunities

 

15. The farmers were hoping there would be an increase in the production, but actually       
       there was a ______.
       a) surplus                  b) decrease                     c) fall                        d) shortage

ANSWERS:  1-b;   2-d;   3-c;   4-a;   5-a;    6-c;  7-d;     8-b;   9-c;   10-a;   11-b;   12-d;   13-a;    14-c;   15-b                         

 

One word in each list is spelt wrongly. Underline the wrongly spelt word:
 

1. a) tenant b) accountant c) transparent d) restaurent              Ans: --------
2. a) tourist b) conspiration c) conistable d) hesitation                Ans: --------
3. a) tournament b) governament c) pregnant d) testament     Ans: --------
4. a) kerocene b) ancient c) sense d) sentence                              Ans: --------
5. a) village b) bondage c) collage d) prestige                                Ans: --------

 

ANSWERS: 1-d;     2-c;    3-b;    4-a;    5-c.

Posted Date : 09-10-2020

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

పేపర్ - II

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌