• facebook
  • whatsapp
  • telegram

EVALUATION

1. Who developed the concept of evaluation and who brought this to India?
Ans: Dr.B.S.Bloom

 

2. The questions to what extent the learning experiences brought about the required behavioural modifications relate to
Ans: evaluation

 

3. Who said that evaluation is a new technical term introduced to design a more comprehensive concept of measurement?
Ans: J.W.Wright stone

 

4. Evaluation bridges a gap between
Ans: objectives and learning experiences

 

5. What type of evaluation is usually done in the beginning of the teaching learning process?
Ans: Diagnostic

 

6. Terminal examinations are good example of
Ans: Summative

 

7. What test is called as paper and pencil test
Ans: Teacher made Test

 

8. What test assesses the pupils' general ability?
Ans: Placement Test

 

9. What tests are used to test reading ability of the learners in English?
Ans: Diagnostic Test

 

10. What is to be made to check the test for any draw backs finally?
Ans: question-wise analysis

Posted Date : 25-02-2021

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

పేపర్ - I

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌