• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Objectives of Teaching English

1. The specific aims of teaching English may also be called-

Ans: objectives

2. Objectives of teaching English as a Second Language will be achieved through-

Ans: Text book

3. The premier institute in the field of school education- NCERT was established in ....

Ans: 1961

4. The focus of English language Teaching is ..

Ans: To develop functional use of language

5. NCFSE-2000 advocated to introduce English from ....

Ans: V Class

6. CBSE syllabus was replaced with State Government syllabus in Government run 'SUCCESS' schools in A.P in the Academic year ....

Ans: 2010 - 11

7. 'SUCCESS' stands for .....

Ans: Strengthening and Universalisation of Quality and Access to Secondary Schools.

8. Chapter-3 of NCFSE deals with ....

Ans: Language education with special reference to English

9. A pre-requisite for language learning is ....

Ans: input rich communicational environment

Posted Date : 09-10-2020

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

పేపర్ - I

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌