• facebook
  • whatsapp
  • telegram

WORD FORMATION

1.  Generally students hesitate to ask questions. Teachers should discourage such ___
          a) hesitant                     b) hesitating                           c) hesitation

 

2.  Pranav exhibited his paintings, The ____ was wonderful.
          a) exhibition                 b) exhibitionism                     c) exhibitor

 

3.  Permit me to attend the function, I need your ____
          a) permissible              b) permissive                         c) permission

 

4.  Obedience is a good virtue. Students should be ____ to their teachers.
          a) Obedient                  b) Obeisance                           c) Obedientl

 

5.  We consult the doctor for our ill health. We pay ____ fee.
          a) consulting                 b) consultation                       c) consultant     

 

6.    Be happy and you will find ... in yourself.
         a) happily                      b) happy                             c) happiness

 

7.    The teacher advised him to buy a dictionary. But he didn't follow his ___
         a) advice                        b) advise                             c) advisory

 

8.    Forests produce food and wood. We have to increase the forest ____
         a) Product                      b) Productivity                  c) Production

 

9.    Be punctual, ____ develops confidence.
         a) punctuality                b) punctually                     c) punctuation

 

10.  To be ____ in life, stop worrying about success.
         a) successive                  b) successful                      c) succeed       

 

11.  Children are always curious. Their ____ is amazing .
         a) curiosity                     b) curiously                        c) curious

 

12.  Kalpana tried to amuse her little sister by telling her an ____ story.
         a) amusement                b) amusing                         c) amuse

 

13.  He led a luxurious life, His ____ landed him in debts.
         a) luxuriant                     b) luxuriate                       c) luxury

Answers:       1) c;      2) a;      3) c;      4) a;       5) b;     6) c;       7) a;       8) b;       9) a;    10) b;     11) a;      12) b;       13) c.

Posted Date : 13-02-2021

 

కానిస్టేబుల్

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌