• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Fillers

Directions (Qs. 1 - 15): Here, a sentence is given with one or two blank spaces, indicating that those words have been omitted from it. Select the word/ words
that fits in the blank, thereby making the sentence meaningful and grammatically correct.


1. Saraswathi ........ for her upcoming exam for the past three weeks.

A) has been studying   B) have studied    C) studies

D) studied    E) had studied


2. The team's success was largely due to their ability to think ........ the box.
A) within    B) outside   
C) beneath    

D) behind   E) for


3. The professor's speech was so ........ that it captivated the entire audience.

A) mundane    B) incoherent   C) articulate 

D) superficial   E) boring


4. By the time the guests arrived, she ........ all the arrangements for the party.

A) completing   B) completes   C) was completing

D) had completed   E) have complete


5. The unexpected turn of events threw a ........ in their plans.

A) brick    B) flower    C) feather

D) hammer    E) wrench


6. The artist's work displayed a remarkable level of ........ and attention to detail.

A) precision    B) spontaneity   C) ambiguity 

D) vagueness   E) dullness


7. The patient ........ to the doctor that the prescribed medication was ineffective.

A) complains    B) complained    C) was complaining

D) have complained   E) complaining


8. The team's unity and cooperation were the ........ of their victory.

A) hindrance   B) downfall   C) cornerstone 

D) impediment   E) hurdle


9. The CEO's decision to diversify the company's portfolio was considered a ........ move.

A) conservative    B) timid   C) conventional 

D) audacious    E) cool


10. Before starting the engine, ensure that all the required maintenance ........ completed to avoid any unforeseen issues.

A) have    B) were    C) be

D) being    E) has been


11. The committee members, along with the chairman, ........ attending the conference next week.

A) are    B) am    C) is    D) be    E) to


12. The recent economic downturn has led to a ........ of job opportunities, leaving many graduates in a precarious situation.

A) plethora    B) dearth   C) conundrum 

D) boon   E) bountiful


13. The success of a team ........ not only on individual talent but also on ........ cooperation.

A) depend, collective    B) depend, collaborator

C) depends, concerted    D) depends, singular

E) depending, combined


14. The new policy aims to ........ the gap between the rich and the poor by implementing ........ economic reforms.

A) bridge, radical

B) narrow, progressive

C) mend, conservative

D) reduce, stringent

E) close, moderate


15. The speaker's ........ words and ........ gestures captivated the audience.

A) concise, subdued   B) mundane, lively

C) prosaic, vigorous   D) verbose, static

E) eloquent, animated


Key

1-A    2-B   3-C   4-D    5-E   6-A   7-B  8-C   9-D   

10-E  11-A   12-B  13-C   14-D   15-E

Posted Date : 04-03-2024

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్‌లో కనిపించే వ్యాపార ప్రకటనలు వివిధ దేశాల్లోని వ్యాపారులు, సంస్థల నుంచి వస్తాయి. మరి కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచి మేరకు కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికత సాయంతో ప్రదర్శితమవుతుంటాయి. ఆ ప్రకటనల్లోని ఉత్పత్తులను లేదా సేవలను పాఠకులు స్వయంగా విచారించుకొని, జాగ్రత్తగా పరిశీలించి కొనుక్కోవాలి లేదా వినియోగించుకోవాలి. వాటి నాణ్యత లేదా లోపాలతో ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎలాంటి సంబంధం లేదు. ఈ విషయంలో ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకు, ఈ-మెయిల్స్ కి, ఇంకా ఇతర రూపాల్లో సమాచార మార్పిడికి తావు లేదు. ఫిర్యాదులు స్వీకరించడం కుదరదు. పాఠకులు గమనించి, సహకరించాలని మనవి.