• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Time & Work

1. A alone can do a piece of work in 15 days he worked for 6 days and then replaced by B finishes the remaining work in 15 days, then find the respective ratio between efficiencies of A and B to complete the work?

A) 1 : 8    B) 13 : 5    C) 3 : 5    D) 5 : 3    E) 10 : 7


2. A can do a piece of work in 40 days. After he had worked for 10 days, B replaced him. If B completes the remaining work in 15 days, in how many days can B alone finish the entire work?

A) 20    B) 15    C) 25    D) 10    E) 30


3. 60 men can do a piece of work in 5 days and 50 women can do the same in 9 days. In how many days 24 men and 34 women will complete the whole work together?


4. B is 50% more efficient than A and both A & B together can complete a piece of work in 24 days. If the ratio of efficiency of C to B is 3 : 2, then in how many days B and C together can complete the half of the same work?

A) 4    B) 10    C) 12    D) 6    E) 20


5. A and B can do a piece of work in 12 days and 20 days respectively. They worked for 4 days together and then they left. The remaining work was finished by C in 7 days. In how many days can C alone finish the whole

work?

A) 24     B) 15    C) 12    D) 17.5    E) 18


6. P alone completes a piece of work in 20 days and Q alone completes a piece of work in 25 days. In how many days will both P and Q together complete the same piece of work? (In days)


7. 30 men can complete a piece of work in 15 days. 5 days after they started working. 20 more men joined them How many more days will they now take to complete the remaining work?

A) 7    B) 6    C) 8    D) 9    E) 10


8. A can do a piece of work in 30 days.If A and B together can do  rd of the work in 4 days, then find in how many days will B do  th of work.

A) 7    B) 5   C) 4    D) 14    E) 11

9. Ratio of the efficiency of M to N is 3 : 1 and M alone can complete the work in 10 days. If M and N started the work on alternate starting with N, then in how many days M and N together can complete the work?


10. A alone can complete a given task in 12 days. Together A and B take 7 days to complete the task. If C alone takes 3 days more than

 B alone to complete this task, in how many days can C complete this task?

A) 27    B) 21    C) 30  D) 23    E) 24

11. 18 workers working 11 hours a day can build a wall of length 216m, breadth 16m and height 42m in 64

days. In how many days 22 workers working 8 hours a day can build a wall of length 336m, breadth 21m and height 36m?

A) 118    B) 112    C) 130    D) 126    E) 136

12. P and Q alone can do a work individually in 20 days and 30 days respectively. P and Q started the work together and after 5 days, another person R joins with them; also, Q increased his efficiency by 50%, till the completion of the work. If the remaining work has been completed by 5 days, then find how many days R alone complete the work?

A) 20   B) 60   C) 50    D) 35    E) 80

Key

1-D   2-A    3-B    4-A    5-B   6-D   7-B   8-D   9-B   10-D   11-D   12-B​​​​​​​

Posted Date : 23-02-2024

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్‌లో కనిపించే వ్యాపార ప్రకటనలు వివిధ దేశాల్లోని వ్యాపారులు, సంస్థల నుంచి వస్తాయి. మరి కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచి మేరకు కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికత సాయంతో ప్రదర్శితమవుతుంటాయి. ఆ ప్రకటనల్లోని ఉత్పత్తులను లేదా సేవలను పాఠకులు స్వయంగా విచారించుకొని, జాగ్రత్తగా పరిశీలించి కొనుక్కోవాలి లేదా వినియోగించుకోవాలి. వాటి నాణ్యత లేదా లోపాలతో ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎలాంటి సంబంధం లేదు. ఈ విషయంలో ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకు, ఈ-మెయిల్స్ కి, ఇంకా ఇతర రూపాల్లో సమాచార మార్పిడికి తావు లేదు. ఫిర్యాదులు స్వీకరించడం కుదరదు. పాఠకులు గమనించి, సహకరించాలని మనవి.