• facebook
  • whatsapp
  • telegram

Question Tags

Directions (Qs.1 - 18): Find question tags for the following sentences.

1. He wants to be a scientist, ........
A) doesn’t he?   B) does he?    C) has he?
                                                  Ans: doesn’t he?

2. Somebody wanted a drink, ......
A) did they?    B) didn’t they?     C) don’t they?
                                               Ans: didn’t they? 

3. Nobody came, .......
A) don’t they?  B) didn’t they?    C) did they?
                                             Ans: did they?

4. Ravi lives in Singapore, ......
A) doesn’t he? B) does he? C) didn’t he?
                                           Ans: doesn’t he?

5. The earth is not flat, ......

A) isn’t it?       B) is it?          C) isn’t she?
                                                     Ans:  is it?

6. They dare not attack us, .......
A) aren’t they?     B) is they?     C) are they?
                                             Ans: are they?

7. You never waste a single opportunity to criticise me,.....
A) do you?       B) don’t you?         C) are you?
                                                                 Ans: do you?

8. The children delivered a splendid performance,  ........
A) don’t they?           B) didn’t they?               C) did they?
                                                                     Ans: didn’t they?

9. You slept the whole day yesterday, ........
A) do you?      B) did you?         C) didn’t you?
                                             Ans: didn’t you?

10. She never wastes an opportunity to degrade me, ...........
A) does she?  B) don’t she?      C) didn’t she?
                                             Ans: does she? 

11. You hardly ever came late, .........
A) do you?         B) did you?           C) didn’t you?
                                            Ans: did you?

12. I barely know you, ...........
A) didn’t I?      B) don’t I?          C) do I?
                                            Ans: do I?

13. They never go on holiday, ...........
A) do they?     B) does they?     C) did they?
                                            Ans: do they?

14. He rarely dances, ............
A) do he?       B) does he?          C) did he?
                                           Ans: does he?

15. You would scarcely expect her to know that, ...........
A) could you?     B) will you?       C) would you?
                                               Ans: would you?

16. The English alphabet doesn't have 52 letters, .............
A) does it?     B) did it?       C) didn’t it?
                                            Ans: does it? 

17. Elephants live in Europe, ...........
A) didn’t they?       B) don't they?       C) do they?
                                                        Ans: don't they?
18. The moon goes round the earth, .........
A) has it?         B) does it?              C) doesn't it?
                                                       Ans: doesn't it?

Posted Date : 04-02-2022

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్లో వచ్చే ప్రకటనలు అనేక దేశాల నుండి, వ్యాపారస్తులు లేదా వ్యక్తుల నుండి వివిధ పద్ధతులలో సేకరించబడతాయి. ఆయా ప్రకటనకర్తల ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి ఈనాడు యాజమాన్యానికీ, ఉద్యోగస్తులకూ ఎటువంటి అవగాహనా ఉండదు. కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచిననుసరించి కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికతతో పంపబడతాయి. ఏ ప్రకటనని అయినా పాఠకులు తగినంత జాగ్రత్త వహించి, ఉత్పత్తులు లేదా సేవల గురించి తగిన విచారణ చేసి, తగిన జాగ్రత్తలు తీసుకొని కొనుగోలు చేయాలి. ఉత్పత్తులు / సేవలపై ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎటువంటి నియంత్రణ ఉండదు. కనుక ఉత్పత్తులు లేదా సేవల నాణ్యత లేదా లోపాల విషయంలో ఈనాడు యాజమాన్యం ఎటువంటి బాధ్యత వహించదు. ఈ విషయంలో ఎటువంటి ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకీ తావు లేదు. ఫిర్యాదులు తీసుకోబడవు.

 

స్టడీమెటీరియల్

పాత ప్రశ్నప‌త్రాలు

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 

నమూనా ప్రశ్నపత్రాలు

 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌