• facebook
  • whatsapp
  • telegram

 APPROACHES, METHODS AND TECHNIQUES

1. Oral fluency is the hall mark of ....
Answer: Direct Method


2. "Imperative drills in the class room" - is the chief tenet of -
Answer: TPR


3. The learner can not be confident in speech in the target language when the teacher seeks to adopt ...
Answer: GT Method


4. To make students speak and write fluently and accurately in the target language is the basic idea of ......
Answer: Bilingual Method


5. A Reaction to GT method is ....
Answer: Direct Method


6. "Learning to read a language is by far the shortest road to speak and write" - Applies to -
Answer: Dr. West's New Method

 

7. The restricted use of M.T. by the teacher is the principle of ....
Answer: Bilingual Method


8. Use of bilingual lists to teach vocabulary prevails in .....
Answer: Prussian Method


9. Natural way of learning the language is the psychological principle of -
Answer: Direct Method


10. Literal translation ruins the sense and some times becomes ridiculous in ......
Answer: GT Method

Posted Date : 28-08-2023

గమనిక : ప్రతిభ.ఈనాడు.నెట్‌లో కనిపించే వ్యాపార ప్రకటనలు వివిధ దేశాల్లోని వ్యాపారులు, సంస్థల నుంచి వస్తాయి. మరి కొన్ని ప్రకటనలు పాఠకుల అభిరుచి మేరకు కృత్రిమ మేధస్సు సాంకేతికత సాయంతో ప్రదర్శితమవుతుంటాయి. ఆ ప్రకటనల్లోని ఉత్పత్తులను లేదా సేవలను పాఠకులు స్వయంగా విచారించుకొని, జాగ్రత్తగా పరిశీలించి కొనుక్కోవాలి లేదా వినియోగించుకోవాలి. వాటి నాణ్యత లేదా లోపాలతో ఈనాడు యాజమాన్యానికి ఎలాంటి సంబంధం లేదు. ఈ విషయంలో ఉత్తర ప్రత్యుత్తరాలకు, ఈ-మెయిల్స్ కి, ఇంకా ఇతర రూపాల్లో సమాచార మార్పిడికి తావు లేదు. ఫిర్యాదులు స్వీకరించడం కుదరదు. పాఠకులు గమనించి, సహకరించాలని మనవి.

 

సెకండరీ గ్రేడ్ టీచర్స్

 

విద్యా ఉద్యోగ సమాచారం

 
 

లేటెస్ట్ నోటిఫికేష‌న్స్‌